Onderstaande informatie betreffende de ingrediënten is puur van informatieve en persoonlijke aard, en niet geschikt noch bedoeld voor, of als medisch advies.  Er mogen geen claims gevoerd worden op de ingrediënten. 

De toepassing van de in McS-complex gebruikte ingrediënten omschrijven we o.a vanuit overgeleverde  informatie, deze informatie is soms eeuwenoud. Daar waar wetenschappelijk onderzoek naar de ingrediënten is gedaan geven we  enkele bronnen aan. Er is veel op Internet te vinden.

 

Natuurgeneeskunde op zich was er al ver voor de reguliere geneeskunst.

Vanaf het begin van de mensheid zochten de mensen naar de  werking en toepassingen  van plant, blad, stengel, wortel en andere plantendelen.  


De ingrediënten die in McS-complex zijn gebruikt.


GINKGO BILOBA

 De Japanse tempelboom,  Ginkgo biloba is heilig in China  en is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal China.  Het is de oudste levende boomsoort op  Aarde, men zegt wel 300 miljoen jaar oud. In de Chinese geneeskunde wordt  het blad  en de zaden voor vele doeleinden voor gebruikt. Ginkgo biloba ondersteunt  o.a. de circulatie in het hele lichaam en ook in de hersenen.  

In het westen wordt vooral het extract van het blad ingezet ter ondersteuning van de bloedsomloop van de hersen stofwisseling bij de oudere mens.

De monografie van de WHO noemde de volgende indicaties voor het bladextract van de Ginkgo biloba; cerebrovasculaire insufficiëntie (cognitieve achteruitgang, vasculaire dementie, de ziekte van Alzheimer, duizeligheid, oorsuizen).


Wilt U meer weten over Ginkgo biloba dan kunt u onderstaande sites bezoeken.https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/

https://www.orthokennis.nl/artikelen/ginkgo-bilobaEUCALYPTUS

 De aboriginals gebruikten en gebruiken  van Eucalyptus zowel de bast als de bladeren. Eucalyptus  blad ondersteunt  o.a de leverfunctie. De lever zorgt ervoor dat de voedingstoffen, de nutriënten omgezet worden in voor het lichaam bruikbare stoffen. Als de lever beter functioneert voelt U zich als vanzelf minder moe, alles functioneert dan beter.

Eucalyptus bevat flavonoiden. Bioflavonoiden als Rutine en Quercetine hebben een ondersteunende werking op o.a het hart en de vaten. Quercetine is een fytonutriënt dat veelvuldig is onderzocht voor de preventie van uiteenlopende aandoeningen waaronder de ziekte van Alzheimer maar ook atherosclerose.  (In dierstudies). De anti-oxidatieve werking van Quercetine in de aanpak van vrije zuurstof/en stikstofradicalen alsmede het sterke bindingsvermogen met  het wegvangen van vrije metalen is erg goed. Het gaat oxidatie tegen en heeft een positief effect op de auto-immuniteit.


Bron; Paula PC et al. Preventive effect of quercetine in a triple transgenic Alzheimers disease model Molecules 2019;24.2287

Elumalai P et al. Role of Quercetine benefits in neurodegenerative diseases. Biochem Biophys Acta . 2014 ;842: 1208-1218.

El – Horany HE et al. Ameliorative effect of quercetin on neuro chemical and behavioural deficits in rotenone rat model of Parkinsons disease. Biochem MOL Toxicol 2016;30:360-369

Kanter M et al. Neuroprotective effecht of quercetin agains oxidative damage ande neuronal apoptos

Caused by cadmium in  hippocampus. Toxicol Ind Health 2016;32 (3):541-50


WAKAME

Wakame bevat o.a chlorofyl.  De Polysacchariden in zeewier dragen bij aan een verminderde bloedklontering. De polysacchariden  gaan dienaangaande de vorming van geoxideerd cholesterol tegen. En dat is weer gunstig voor de wanden van de bloedvaten.


TARWEGRAS

Tarwegras bevat chlorofyl. Tarwegras bevat veel chlorofyl ongeveer 70 procent. Tarwegras bevat dankzij het chlorofyl een grote hoeveelheid mineralen en vitamines en kent een aantal krachtige eigenschappen. Tarwegras is rijk aan levenskracht, is een vitamine booster. Tarwegras ondersteunt een heleboel functies in het lichaam.  Het aanwezige chlorofyl in tarwegras werkt ontgiftend, het bindt zware metalen en zo kunnen toxische stoffen uit het lichaam verwijderd worden zodat ze niet in het bloed opgenomen worden.B-VITAMINES

McS-complex bevat hoogwaardige B-vitamines.   B-vitamines treden als co- enzymen op bij tal van biochemische processen in het lichaam, ze dragen o.a. bij aan cel vernieuwing en een normale werking van het zenuwstelsel. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat B-vitamines een remmend effect hebben op cognitieve achteruitgang. Er is veel onderzoek gedaan op dit terrein.


Bron;  de Jager CA et al cognitive and clinical outcomes of homosysteine-lowering B vitamin treatment in mild cognitive impairment a randomized controlled trial. Int J Geritr Psychiatry 2011 Juli 21; DOI: 10.1002/gps. 2758


PEPSINE

Het enzym Pepsine draagt bij aan een optimale spijsvertering in de maag en dat komt dan weer ten goede aan een beter functioneren van het darmstelsel. Men zegt weleens; Genezing en Gezondheid begint in de darmen. Het is hoe dan ook van groot belang dat er vanaf het begin in de maag een goede vertering plaatsvindt zodat de ingrediënten  beter opgenomen worden anders verdwijnt het meeste in het riool. Pepsine draagt bij aan een optimale spijsvertering.


Nogmaals, bovenstaande info van de ingrediënten zijn persoonlijk en puur van informatieve aard en niet geschikt noch bedoeld  voor of als medisch advies.

Via doorgegeven kennis en  jarenlange ervaring met het werken van middelen uit de natuur, soms door de eeuwen heen,  is  kennis  uit en van de natuur opgedaan en vastgelegd, soms mondeling overgeleverd maar ook schriftelijk. Hier en daar is die kennis vanuit de biochemie  onderbouwd,  maar het is  geen wetenschappelijk bewezen onderbouwde kennis.  Vroeger voor de reguliere geneeskunst was er niets anders dan de kennis van de Natuur.

.

Wetenschappers zijn  druk bezig met het onderzoeken van natuurlijke middelen en hun invloed op lichaam en geest en  waarom dat dan zo is. Was vroeger het simpele feit dat men opknapte van dit of dat kruid voldoende bewijs.  Nu, in  deze tijd moet  alles  wetenschappelijk onderbouwd  zijn..

De weg  naar wetenschappelijke onderbouwing  is een lange en kostbare weg.   En dan nog kun je biochemische processen in een lichaam moeilijk volgen omdat er meer factoren spelen ,je kunt ten enenmale niet alles  in een onderzoek vangen daar waar zoveel onbekende factoren van belang zijn. Daarlangs is ene mens is de andere mens niet en ook dat is een factor van belang, ook in de reguliere geneeskunde. Dat blijft. Realiseert U zich dat elk mens anders is naar lichaam en geest. Genetische processen spelen altijd een rol en elk mens reageert anders maar toch ergens loopt er een rode draad. U kunt het proberen.


McS-complex is een complex van natuurlijke ingrediënten, deze losse ingrediënten helpen elkaar en zo wordt het hele concept sterker dan de som der delen.

McS-complex is nadrukkelijk geen medicijn maar een zorgvuldig op natuurlijke basis samengesteld voedingssupplement.

Leest U voor gebruik de gebruiksaanwijzing goed door en houdt U   aan de gebruiksaanwijzing. Gebruik McS-complex als een “kuur”  van 48 dagen.

Elke doos is een kuur van 48 dagen.

Na elke” kuur “ lees doos ,6 weken wachten alvorens U aan een volgende  verpakking (doos) begint.

U kunt 4 verpakkingen  in  1 jaar nemen met telkens 6 weken wachttijd tussen de verpakkingen ( kuren) Het is verstandig om de agenda erbij te pakken als de kuur beëindigd is.


Voor de meeste mensen is 3 verpakkingen van McS-complex in 1 jaar voldoende om het lichaam te ondersteunen. U kunt ermee spelen 3 of 4 verpakkingen in 1 jaar.

Daarom, mocht U ervaren dat McS-complex U goed doet en goed blijft doen dan kunt U naar believen afbouwen naar 3 of 2 verpakkingen (kuren) per jaar.


U kunt McS-complex rustig innemen bij elke reguliere medicatie, het bijt elkaar niet.

Bij gal, nier of blaasstenen dan McS-complex niet gebruiken.

Drinkt U vooral tenminste 3x daags 2 grote glazen water, dat is goed voor de hersenen en de nieren.  Echt doen, veel mensen vergeten om voldoende water te drinken over de dag heen. Het lichaam en de hersenen hebben water, vocht nodig.

 

En voor verder, blijft U vooral bewegen  in lichaam en geest en blijf  nieuwsgierig.

Indien U McS-complex gaat gebruiken;  Het zou fijn zijn als U een review wilt schrijven zodat andere mensen uw ervaring leren kennen.